top of page

'Afsterven' En Een Nieuwe Versie Van Jezelf Omarmen


Wat een bizarre tijd hé? Hoe is het met je? En hoe ervaar je de isolatie? #Coronacrisis.


Ik heb het er maar moeilijk mee gehad. Niet zozeer de isolatie (hello introvert🙋🏻‍♀️), maar de energie die heerst van angst, schaarste en paniek. Als energie-gevoelige persoon voel ik dat allemaal veel intenser. Waarschijnlijk ben jij ook (hoog)gevoelig en heb je ook ontzettend last (gehad) van de ‘negatieve’ emoties van anderen.


Los van Corona, zat ik de afgelopen weken in een major ‘afstervingsproces’ waarin het oude nog meer wegviel om zo nog meer ruimte vrij te maken voor mijn verlangens.


PERIODE VAN LEEGTE, 0.0 ENERGIE EN NIET VOORUIT TE BRANDEN

Misschien herken jij dit ook wel. Dat je dagen, weken of misschien zelfs maanden hebt dat je je compleet leeg voelt en niet vooruit te branden bent. Dat ervoer ik de afgelopen weken. Een aantal oude stukken/patronen waren ineens terug. Ik had 0,0 energie, ik voelde geen high's en geen low's meer, alles leek ineens stil te staan. Terwijl ik daarvoor in een mega lekkere flow zat waarin veel dromen zijn gerealiseerd. Zulke periodes van leegte en vermoeidheid zijn ontzettend moeilijk. Je hoofd wil dan niks liever dan dingen doen, terwijl je lichaam en energieniveau totaal niet meewerken. De strijd die dan ontstaat in jezelf tussen je hoofd en wat je eigenlijk nodig hebt, is alles behalve leuk.


'AFSTERVEN' EN RUIMTE MAKEN VOOR ZIEL & VERLANGENS

Nou heb ik dit vaker meegemaakt en inmiddels weet ik dat deze periodes van leegte en ‘stilstand’ goud waard zijn, omdat het betekent dat je dingen loslaat en nog dieper tot jezelf komt. Doordat ik dit weet, voelde ik gelukkig wel een diep vertrouwen dat dit goed voor me was, maar als je erin zit en je begrijpt het niet dan is het heel lastig omdat je dan vol twijfels zit en jezelf veroordeelt dat je je zo voelt.


Hoe dan ook, wat laat je dan los en wat sterft er dan af, denk je misschien? Diepgewortelde overtuigingen en illusies!


Een tijdje geleden heb ik een sterke intentie neergezet om naar het volgend niveau in mijn leven te gaan. Een van de verlangens daarin was om zichtbaarder te zijn met She Inspires en nog meer vrouwen te helpen naar een geweldig leven door mijn kennis en ervaring te delen. En ondanks dat ik het best oké deed, voelde ik dat ik nog veel meer kon laten zien! Misschien heb jij dat ook, een brandend verlangen om nog meer uit jezelf te halen? Zoals ik altijd tegen iedereen zeg 'het leven wil ons altijd helpen en doet er alles aan om ons te brengen naar waar we willen zijn'. Dus toen deze periode van leegte me ineens overviel, kwam ik diepgewortelde overtuigingen tegen die niet in lijn zijn met dat verlangen. Overtuigingen zoals 'Wie ben ik nou, ik ben niet belangrijk' en 'Wat ik doe, doet er niet echt toe'. Als je dit soort dingen gelooft, dan snap je wel dat je jezelf onbewust tegenhoudt om meer van jezelf te laten zien. In dat moment dacht ik 'pff, dit had ik toch al geheeld', maar het is belangrijk om te realiseren dat dit een geleidelijk proces is waarin je steeds meer én op een dieper niveau loslaat wat je niet meer dient om zo jouw verlangens te manifesteren.


DIEPGEWORTELDE OVERTUIGINGEN EN ILLUSIES

Als jij naar het volgend niveau in je leven wil, dan zul je een nieuwe versie van jezelf moeten worden. Je kunt niet iets nieuws in jouw leven creëren, als jij niks verandert in jezelf. Anders was je daar namelijk al, makes sense toch? Dus wanneer jij een duidelijke intentie zet voor iets nieuws in jouw leven, inclusief jouw diepste verlangens, dan doet het leven er alles aan om jou daar te krijgen. Maar daarvoor zul je wel de overtuigingen, illusies en op basis daarvan bepaalde gedragspatronen moeten loslaten. Dus wat heb jij los te laten om daadwerkelijk jouw visie of ideale leven te realiseren? Het volgend niveau in je leven betekent afscheid van het oude en dat voelt vaak als loss/verlies, rouw, misschien teleurstelling, etc.


GEEF JEZELF TOESTEMMING

Los van belemmerende overtuigingen die hun weg terug hebben gevonden naar het Licht, heb ik andere MAJOR lessen ontvangen in de afgelopen weken die mij verder brengen naar waar ik wil zijn:


  1. Het is oké om je energie en grenzen te bewaken! Je tijd, aandacht en energie is zeer kostbaar. Dus je mag hier zuinig op zijn. Je hoeft niet continu te geven om anderen tegemoet te komen of tevreden te stellen, ten koste van jezelf en je eigen verlangens.

  2. Je mag rusten en zoveel tijd nemen als je wil om op te laden en met jezelf te zijn, ook al vinden mensen om je heen dat moeilijk. Een keer in de zoveel tijd moet ik mezelf compleet terugtrekken. Dat betekent geen mensen om me heen en niks doen. Ik accepteer nu dat ik een zware introvert ben. En ik respecteer dat ik tijd nodig heb om op te laden om vervolgens weer naar buiten te treden en onder de mensen te zijn. Dit vond ik erruggg lastig, omdat ik natuurlijk ook zichtbaar wil zijn voor mijn bedrijf She Inspires. Maar nu geef ik mezelf toestemming om regelmatig terug te trekken en She Inspires op basis hiervan in te richten, wat onder andere voor mij 'taken uitbesteden' betekent #spannend. Waar mag jij jezelf toestemming voor geven?


Wat ik jou verder wil meegeven: het is ongelooflijk belangrijk om je bewustzijn te ontwikkelen! Doordat ik zo bewust ben geworden van mezelf weet ik wanneer het tijd is om actie te ondernemen en wanneer het tijd is om terug te trekken om ruimte te geven aan mijn Ziel. Maar ik weet ook wanneer mijn ego/hoofd me in de maling probeert te nemen om niet vooruit te komen. Dus ontwikkel je bewustzijn zodat je eigen patronen en ritme kunt zien en precies kunt weten en voelen wanneer je wat moet doen.


EEN NIEUWE VERSIE OMARMEN

Hoe ziet jouw nieuwe, echte versie van jezelf eruit? Wat doet ze, hoe ziet ze eruit, hoe voelt ze zich, welke kwaliteiten heeft ze, welke bijdrage levert ze aan de wereld? Zie het, Voel het, Omarm het. Want jij bent haar! En zij is jou! Keer naar binnen en ontdek haar!


En vanuit hier is er bij mij een geweldig nieuwe coaching programma ontstaan: 'NOOIT MEER HETZELFDE!' voor vrouwen die zichzelf het geweldige leven gunnen dat ze verdienen! Meer info hierover volgt snel!


Ik zou het leuk vinden als je mij een reactie via Instagram of e-mail naar info@sheinspires.nl stuurt.


Heel veel liefs,She Inspires

Comments


bottom of page