top of page

Hoe krijg je weer vertrouwen in mannen?

Wanneer je eenmaal gekwetst bent, dan is het zo moeilijk om mannen weer te vertrouwen. Je bent dan ontzettend bang om je weer open te stellen en iemand toe te laten. Wat als je weer gekwetst wordt?


Het is aan jou om te leren hoe je mannen weer kunt vertrouwen. Maar dat begint eerst bij jezelf. Want hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt en niet weer met een klo***** eindigt? Hoe voorkom je dat je dezelfde fout maakt?


De kans is namelijk groot dat je hetzelfde herhaalt, als je niet met jezelf aan de slag gaat. Daarom deze blog waarin jou een aantal tips geef om het vertrouwen in jezelf en in mannen terug te krijgen.


1. VERWERK JE OUD ZEER.

Zijn er nog mannen of zaken uit je verleden die nog in jouw systeem zitten? Dingen waarvan je misschien denkt dat je ze hebt verwerkt, maar die toch nog impact hebben op jouw keuzes en handelen? Dit kun je herkennen aan bepaalde patronen of angsten die iedere keer naar voren komen op het moment dat je verder wil in je leven.

2. GA JE ANGSTEN AAN.

Waar ben je precies bang voor? Onderzoek je werkelijke angst. Ben je bang om weer pijn te voelen? Om gekwetst te worden? Om dezelfde fout te maken? Vertrouw je jezelf eigenlijk niet om de juiste keuze te maken en durf je daarom niet te binden? Misschien ligt het wel dieper en geloof je in de kern niet dat jij iets moois verdient? Wat het ook is, accepteer je angst en ga het echt aan. Je verdient al het moois. Maar het is aan jou om het toe te laten.


3. DURF JEZELF WEER TE VERTROUWEN.

Misschien heb je een fout gemaakt door iemand te vertrouwen die het niet verdiende? Misschien zag je bepaalde dingen die niet klopten en heb je gekozen om je gevoel te negeren, omdat je zo graag liefde wilde? Misschien heb je jezelf slecht laten behandelen? Ondanks dat je wist dat iemand niet goed voor je was, ben je gebleven omdat je afhankelijk was van zijn liefde? Misschien was je wel naïef en had je gewoon écht geen idee. Of misschien vertrouwde je je gevoel toe aan iemand en is daar misbruik van gemaakt? Wat de reden ook is dat je jezelf niet meer vertrouwt....hou van jezelf en vergeef jezelf. Door jezelf te vergeven voor de dingen die je graag anders had willen doen, kom je in reine met jezelf en leer je jezelf opnieuw te vertrouwen. Ga daarnaast een band met jezelf aan waarin je jezelf keer op keer bewijst dat je op alle vlakken keuzes kunt maken die goed voor JOU zijn. Dit doe je door iedere dag bezig te zijn met zelfliefde. En zo creëer je vertrouwen in jezelf.


5. OPEN JE HART WEER VOOR DE LIEFDE.

Wanneer je jezelf opnieuw leert vertrouwen, dan durf je ook weer je hart beetje bij beetje te openen voor de liefde. Je weet dan namelijk dat je op jezelf kunt bouwen en dat je keuzes kunt maken die écht goed voor je zijn. En niet omdat je zo graag liefde wil en eigenlijk afhankelijk bent. Hoe meer vertrouwen in jezelf, hoe meer zekerheid dat je de juiste keuzes kunt maken.


5. DURF TE KIEZEN EN TE COMMITTEN.

Er komt een moment dat je zult moeten accepteren dat je geen garantie hebt voor de juiste keuze. En dat je misschien opnieuw gekwetst kunt worden. Dat is nou eenmaal het risico dat je loopt. Hier ontkom je op geen enkele manier aan. Simpelweg omdat garanties niet bestaan. Je kunt alles perfect doen en dan kan het alsnog mis gaan. Accepteer dus het risico dat je gekwetst kunt worden. Op het moment dat je dit doet, dan kun je verder. Wat belangrijk is, is dat je jezelf achteraf niks kwalijk kunt nemen en dus geen spijt hebt. Vraag jezelf af of je er alles aan hebt gedaan om de juiste keuze te maken? Heb je je oud zeer en patronen opgeruimd? Heb je je innerlijk werk gedaan? Ken je jezelf goed genoeg? Weet je wat echt bij je past? En dan de allerbelangrijkste vraag: stel dat het mis zou gaan...zou je het jezelf dan kwalijk nemen? Als het antwoord nee is, dan weet je dat je alles hebt gedaan en dat je kunt rusten. Als je diep van binnen weet dat je eigenlijk nog werk te doen hebt, maar je gaat toch voor een bepaalde man en het gaat dan mis...dan doe je jezelf misschien alleen maar schade aan.


Ik hoop dat het duidelijk is geworden dat het vertrouwen in mannen niet om mannen gaat, maar om het vertrouwen in jezelf. Als jij jezelf volledig vertrouwt, dan durf je mannen ook weer te vertrouwen. Je weet dan namelijk dat je goede keuzes voor jezelf kunt maken. En dat je op jezelf kunt bouwen. Wat betekent dat als het nodig is om iets af te kappen, dat je dat dan ook doet. Omdat je belangrijker bent dan de (zogenaamde) liefde van die man.


Dus hoe krijg je weer vertrouwen in mannen? Door jezelf te vertrouwen en er dus ook op te vertrouwen dat je de juiste keuzes kunt maken :) In plaats van dus met mannen bezig te zijn en jezelf af te vragen hoe je ze kunt vertrouwen (en misschien te 'klagen' dat mannen niet te vertrouwen zijn haha😛)....is het de bedoeling om met jezelf bezig te zijn en dan krijg je vanzelf wel mannen op je pad die te vertrouwen zijn. Het werk is dus jezelf mega goed leren kennen. Bezig zijn met zelfliefde. Pijn en teleurstelling verwerken. Angsten aangaan. Jezelf leren vertrouwen. Weten hoe je je intuïtie volgt. Jezelf het beste gunnen. De liefde die jij waard bent omarmen. En ga zo maar door :)


Ben je zover om het échte werk te doen? Om diep in jezelf te dalen? Je angsten en blokkades te doorbreken? En jezelf al het moois te gunnen? Inclusief de liefde en de man die jij verdient? Ik heb nog 2 plekken voor één-op-één coachingstraject (waarvan 1 nog in optie). Stuur me een bericht op Instagram voor een call of meld je HIER direct aan als je weet dat dit voor jou is!


Heel veel liefs,

Naoual

Comments


bottom of page