top of page

LEEF JIJ JE EIGEN LEVEN? OF LEID JE ONBEWUST HET LEVEN VAN JE MOEDER?

Vandaag voelde ik me geïnspireerd om iets te schrijven over de relatie met mijn moeder en hoe dit ervoor heeft gezorgd dat ik niet mijn eigen leven kon leiden.


DE OPLOSSER, DE REDDER EN MOEDER VAN MIJN MOEDER

Zoals je misschien al weet, ben ik de oudste dochter. Ik heb 3 broertjes waar ik heel veel van houd. Ik ben altijd degene geweest die alles voor mijn moeder regelt en haar bijstaat in alle zaken. Op een jonge leeftijd al ben ik voor m'n moeder en m’n broertjes gaan zorgen. In mijn beleving was m’n moeder nooit gelukkig. Ze had het altijd zwaar en ik zag haar bijna nooit lachen. Om haar pijn te verlichten, besloot ik als kind om haar te helpen en heb ik uit liefde haar verantwoordelijkheid en bagage overgenomen. Mijn moeder leunde volledig op mij. Een zware en onmogelijke taak voor een kind, maar toch gebeurde het. Het ging zover dat ik op een gegeven moment de moeder van mijn moeder werd. Natuurlijk wist ik dit niet totdat ik aan de slag ging met mijn innerlijk werk en erachter kwam hoe zwaar dit eigenlijk was.


OP JE EIGEN PLEK GAAN STAAN

Familieopstellingen heeft mij ongelooflijk veel geholpen om op mijn eigen plek te gaan staan in plaats van die van mijn moeder. Dat betekent dat ik niet langer de zorgen van mijn moeder draag. Ik heb afscheid genomen van de verantwoordelijkheid die ik van mijn moeder heb overgenomen en die helemaal niet bij mij hoorde. Wat een bevrijding. Zolang jij energetisch de rol van je moeder, vader of iemand anders in de familie draagt, sta je niet op je eigen plek en kun je dus niet je eigen leven leiden!


EMOTIONELE AFWEZIGHEID VAN JE OUDER(S)

Tijdens het innerlijk werk kwam bij mij naar voren dat ik mijn moeder niet serieus nam. Ik kon haar innerlijk niet accepteren als mijn moeder. Dit komt omdat ik voor mijn gevoel alles in m'n eentje heb moeten dragen. Mijn moeder was emotioneel niet aanwezig. Ik zal nooit het moment vergeten dat ik in een familieopstelling moest uitspreken tegen de persoon die representant stond voor mijn moeder dat zij de grote was en ik de klein. Dus mijn moeder is zeg maar de grote en ik ben de kleine (want ik ben en blijf altijd haar dochter). Ik schoot gewoon serieus in de lach toen ik dat uitsprak. Omdat het voor mij dus totaal niet zo voelde van binnen. Voor mij voelde het alsof ik de grote was (omdat ik degene was die alles regelde en deed) en mijn moeder de kleine. Het heeft een lange tijd geduurd voordat ik mijn moeder ook echt kon zien en accepteren als mijn moeder.


Nu is het niet zo dat ik mijn moeder heb laten vallen of dat ik haar niet meer help. Aan de buitenkant is er op zich vrij weinig veranderd in onze relatie. Wij bellen elkaar nog steeds bijna dagelijks ik ga regelmatig langs. De verschuiving vind echt innerlijk plaats. Dat betekent dat ik mijn moeder in een ander daglicht zie waardoor ik me niet langer aan haar irriteer. Ik kan haar zorgen makkelijk bij haar laten en ik word niet meer beïnvloed. Om een concreet voorbeeld te geven: mijn moeder belde me voortdurend op om te vragen of ze iets wel of niet moest doen. Zelfs als het om de kleinste dingen, wilde ze dat ik besluiten voor haar nam. Waar ik vroeger met haar mee keek en mee dacht en vervolgens dus het besluit voor haar nam (wat allemaal energie kost), zeg ik nu tegen haar “doe wat voor jou goed voelt”. Ik laat de verantwoordelijkheid om een besluit te nemen nu bij haar.


DE GEVOLGEN VAN EEN ANDERE ROL DRAGEN

Het kan zijn dat jij ook ballast met je meedraagt die niet van jou is maar die bijvoorbeeld van je moeder of vader is. Als dat het geval is, dan voelt het alsof je helemaal vastzit van binnen en het lukt je maar niet om vooruit te komen in je leven wat je ook doet. Je zet een paar stappen en daarna voelt het letterlijk alsof je wordt teruggetrokken. Het kan ook zijn dat je een bepaalde zwaarte voelt in je lichaam die je continu met je meedraagt. Je bent altijd moe of zelfs wel down. Het kan zijn dat je dat gevoel niet kan verklaren of plaatsen. Verder voel je je alles behalve vrij van binnen. Er is letterlijk geen ruimte voor jezelf waardoor je 0,0 energie hebt om je eigen dromen en ambities te volgen.


WIENS LEVEN LEEF JIJ?

Vraag jezelf echt even af of jij je eigen leven leidt of dat je die van je moeder/vader leidt? Voel je dat compleet in je kracht staat of voel je je juist vaak ‘zwak’? Voel wat het antwoord is.


Hoe zou het voor jou zijn als je je compleet vrij zou voelen om je eigen leven te leiden?! Om gelukkig te zijn? Om niet meer zoveel na te denken en in je hoofd te zitten maar gewoon de dingen te doen die je graag wilt doen? Hoe zou het zijn om voor jezelf te leven? Je eigen keuzes te maken? En de vrouw te worden die je altijd al hebt willen zijn?


LEER LOSLATEN EN BEVRIJD JEZELF

In mijn coaching is dit waar we naartoe werken. Je maakt jezelf los van alle verwachtingen, alle gedoe en alles wat jou niet langer dient. Zodat je je leven leidt vanuit wie jij werkelijk bent. Van hieruit wordt alles alleen maar mooier, want je bent in verbinding met je hart en je kern. En je voelt je vrij om alle stappen te ondernemen die jij voor ogen hebt zonder je geblokkeerd of geremd te voelen.


Als jij deze reis met mij aan wilt gaan, dan wil ik je graag uitnodigen om een call te boeken zodat we kunnen kijken of we een match zijn. Op deze pagina vind je meer informatie over mijn True Self coachingstraject. Vervolgens kun je zelf een call inplannen via deze link. Of je kunt me een mail sturen naar info@sheinspires.nl.
Comments


bottom of page