top of page

#MondayMotivation: Uit je hoofd, in het hier & nu. Zo doe je dat!

Het is weer maandag!💫 Een nieuwe week en een nieuwe #MondayMotivation! Op iedere maandag inspireer ik jou met een korte boodschap om het beste uit jezelf en je leven te halen🎉! En vandaag wil ik je met deze #MondayMotivation inspireren om veel meer in het hier en nu te leven. Zit jij continu in je hoofd en wil je eigenlijk veel meer in het moment leven en genieten, this one is for you!


Bekijk de video hieronder of lees verder...


We zijn vaak bezig in ons hoofd met het verleden of de toekomst, terwijl het leven in het huidig moment aan je voorbij gaat. Het hier en nu is alles wat er is.


In Je Hoofd vs. In het Hier & Nu

In het hier & nu ervaar je rust. Je bent niet bezig met de dingen die nog zou moeten doen. Je bent niet bezig met de waarom en hoe vragen. Je bent niet aan het haasten. Je bent gewoon aanwezig. Je bent hier. En dat is zo een ander manier van leven dan als je vanuit je hoofd leeft. Als je veel in je hoofd zit, dan is je ego continu bezig met dingen die niet goed zijn, dingen die je graag zou willen. Je bent bezig met controle. Met uitkomsten en dingen afdwingen. Je bent bezig met je druk maken, zorgen maken, allemaal scenario's waar het ego zich mee bezighoudt. Terwijl als je met je bewustzijn in het hier & nu komt, valt dat allemaal weg. Alles in dit moment is oké.


Waarom Het Hier & Nu Belangrijk Is

Wanneer jij in het moment leeft en aanwezig bent, sta je helemaal open om te ontvangen. Om te ontvangen wat het leven jou wil geven en de dingen die je graag zou willen. Het ontvangen gebeurt in de vorm van inspiratie, antwoorden, of mensen die ineens op je pad komen. Doordat je zo aanwezig bent in het hier & nu kun je dat ook daadwerkelijk zien. Je ziet kansen, mogelijkheden en dingen die je niet zou zien als je continu in je hoofd zit.


Ook als je veel meer rust zou willen ervaren en een gevoel van vertrouwen zou willen hebben, veel meer wil genieten, dan is het belangrijk om uit je hoofd te gaan en met je aandacht in het huidig moment te komen. Los van dat je zorgen, angsten, druk en haast daarnaast ook allemaal wegvallen.


Hoe Je In Het Hier & Nu Komt

In het hier & nu betekent dat je gewoon aanwezig bent. Je bent er gewoon. punt. De rest is allemaal van het hoofd/ego. Hoe ik zelf tot het punt ben gekomen waarbij ik veel meer en heel bewust in ieder moment leef, is door het beoefenen van meditatie. Een hele simpele, krachtige manier om je bewustzijn naar het nu te brengen is door te focussen op je ademhaling.

1. Zoek een plekje en ga lekker zitten.

2. Doe je ogen dicht en breng je aandacht naar je ademhaling.

3. Zodra je merkt dat je aandacht/bewustzijn meegaat met je gedachtestroom in je hoofd, breng je weer je aandacht naar je ademhaling.


Door dit te beoefenen, leer je afstand te nemen van je gedachten en kom je dus uit je hoofd. Je zal merken dat het steeds makkelijker en sneller gaat.


Leef jij vooral in je hoofd? Of ben je heel bewust aanwezig in ieder moment? Let me know door een reactie hieronder achter te laten👇🏼


Ik wens je weer een hele mooie week! Voordat je gaat, heb je je al aangemeld voor de workshop Shine Your Light? Deze workshop is voor jou als je een ambitieuze vrouw bent die verder wil groeien of de volgende stap wil zetten op werkgebied.


Veel liefs,

She Inspires


P.S. Loop je helemaal vast in je leven en weet je niet wat je moet doen om verder te komen, boek je gratis groei sessie via sheinspires.as.me/groeisessie


Comments


bottom of page