top of page

Op Zoek Naar Jezelf? Start Hier.

Voel jij je weleens verloren? Alsof je jezelf helemaal kwijt bent en niet meer zo goed weet wie je bent, wat je moet doen of bij wie je terecht kan. Dan is dit voor jou.


Er zijn drie momenten in mijn leven geweest dat ik me zo heb gevoeld. De eerste keer was toen ik me ontzettend alleen voelde en zo verlangde naar liefde en aandacht (lees: een relatie). De tweede keer was toen het slecht ging in mijn huwelijk en m’n hele wereld uit elkaar leek te vallen. En de derde keer was toen ik wist dat er veel meer in mij zat, maar ik geen idee had hoe ik het eruit moest krijgen. Ik voelde me onzeker, angstig en ik twijfelde altijd aan mezelf en m’n keuzes. Ik wou dat ik toen de antwoorden had die me vooruit konden helpen. Daarom deel ik deze 5 grote tips met je:


1. Laat je geluk niet afhangen van anderen. Het is jouw verantwoordelijkheid om jezelf gelukkig te maken. Misschien denk je dat je pas écht gelukkig kan zijn als die ene persoon verandert of als je omstandigheden veranderen, maar zo werkt het niet. Leer om je beter te voelen in het moment en je zult merken dat je omstandigheden vanzelf veranderen.


2. Niemand kan jouw leegte, eenzaamheid of je hunkering naar liefde en aandacht opvullen. Het kan zijn dat je je zo voelt, omdat je zo ver verwijderd bent van jezelf. Maar het kan ook zijn dat je behoeftes als kind niet vervuld zijn door je ouders. Het is aan jou om het ‘gat’ in je hart op te vullen.


3. Hoe jij met jezelf omgaat, is hoe anderen met jou omgaan. Verwacht niet van anderen dat ze jou beter behandelen dan jij jezelf behandelt. Let eens hierop: hoe denk jij over jezelf? Hoe praat jij tegen jezelf? Hoe ga jij met jezelf om? Pak pen en papier en schrijf de antwoorden op. Ben je vaak boos en streng voor jezelf? Vertrouw je jezelf niet en haal je jezelf neer? Dan heb je werk te doen.


4. Jezelf wegcijferen maakt je geen beter persoon. Er is niks goeds of nobels aan jezelf wegcijferen. Je ontvangt echt geen kroon. Dat betekent heus niet dat je hard moet zijn of dat je een bitch moet zijn om je grenzen duidelijk en krachtig aan te

geven. Je mag zacht, liefdevol en warm

zijn, en tegelijkertijd toch sterk in je schoenen staan. Sterker nog, voor mij is dit een bepaalde charme en vrouwelijkheid.


5. Ga uit je hoofd en in je hart! Denken lost niks op. Je kan dagen, maanden, jaren blijven piekeren en malen over iemand of iets, maar het lost letterlijk niks op. Erover praten met je vriendinnen en analyseren ook niet (misschien merk je al dat je blijft ronddraaien in een cirkel). Wat dan wel? Ga opnieuw leren voelen. Voelen is eng, omdat het heel confronterend kan zijn om jezelf en de waarheid onder ogen te zien. Maar het zorgt er wel dat je de juiste keuzes kan maken.


Al met al, start met het bouwen van een liefdevolle relatie met jezelf. Stapje voor stapje kom je dichterbij de kern van wie je echt bent en wat je echt wil. En vanaf dat moment is niks meer hetzelfde. Pas toen ik echt aan mezelf ging werken, werd ik de vrouw die ik altijd al had willen zijn. Begin vandaag nog! Zet een kleine stap die jou goed doet voelen over jezelf, bijvoorbeeld jezelf in de spiegel aankijken en jezelf complimenten geven.


Ik zou het leuk vinden om van je te horen.

Heb je ook het gevoel dat je niet meer zo goed weet wie je bent? Zo ja, hoe ga je ermee om? Reageer hieronder en laat het me weten.


Dank je wel voor het lezen, kijken en delen. Hoe meer vrouwen dit weten, hoe beter :) We zijn het waard!


Je verdient het om je diepste verlangens te vervullen. Neem geen genoegen met minder.


Heel veel liefs,She Inspires

Comments


bottom of page