top of page

Waarom Gaat Alles Zo Moeilijk Bij Mij...

Ken je het gevoel dat je overal voor moet vechten? Dat je heel graag iets wilt, maar dat je eerst moet zweten en bloeden voordat je het krijgt. Als je het überhaupt krijgt, want soms lijkt het een verloren strijd, omdat je ergens diep van binnen de uitkomst al weet of in ieder geval daar doodsbang voor bent: dat het niet gaat lukken. En dus ga je nog harder vechten, omdat je het zoo graag wilt.

De afgelopen dagen, of eigenlijk al weken, waren nogal een strijd voor me. Ik wilde niets liever dan content creëren en video’s maken om m’n kennis en wijsheid 😋 met jullie te delen. Maar wat ik ook probeerde, ik kreeg het niet voor elkaar. Hoe moeilijk kan het zijn om een simpele blog te schrijven, denk je dan? I know, dat is precies wat ik iedere keer dacht toen ik mijn laptop openklapte en vervolgens aan het einde van de dag weer dichtklapte zonder een kwart van een blog af te hebben. Weet je hoe frustrerend het is als je zo je best doet voor iets, maar dat het gewoon niet lukt? Hoeveel pogingen ik ook waagde, eigenlijk stond de uitkomst iedere keer van tevoren al vast: vandaag niet, nog niet. Toen ik eindelijk durfde te kijken naar wat eronder lag, zag ik mijn onbewuste overtuiging dat dingen niet makkelijk kunnen gaan bij mij, dus ook zoiets simpels als een blog schrijven.

Au.


Ik ben altijd gewend om te vechten voor de dingen die ik graag wil. Alles moet moeilijk gaan, het

kan nooit makkelijk. Dat is niet zo raar, want als ik naar m’n moeder kijk die de hele dag door aan het rennen en zwoegen is, dan snap ik goed waar die onbewuste overtuiging vandaan komt.


M’n moeder heeft altijd zorgen en dat doet mij pijn. Uit liefde wil ik een stukje van haar zorgen overnemen en de last met haar meedragen. Dat heb ik sinds ik een klein meisje al gedaan. Dus het is onwennig om mezelf toe te staan om dingen makkelijk te laten gaan. En daarvan te genieten. Als kind zijn we namelijk extreem loyaal aan onze ouders en familie en als we daar niks aan veranderen dan zal dat altijd zo blijven. Maar sommige gedragingen dienen ons niet meer.

Het leven daagt ons altijd uit om te groeien. Dat betekent dat je gedachtes, overtuigingen en emoties mag loslaten die NIET van jou zijn. Want of je het nu weet of niet, we zijn DE HELE DAG door aan het creëren. Als je dus (onbewust) gelooft dat alles moeilijk moet gaan, dan zal dat ook je werkelijkheid zijn. Jij bent de creator van je leven. Met andere woorden, je leven staat niet vast. Als je niet blij bent met bepaald aspect van je leven, dan kun je er iets aan doen!

Hoe zit dat bij jou? Ben jij ook zo aan het vechten voor de dingen die je wil?

Stel jezelf eens de vraag…Waarom kan het niet makkelijk gaan? En wat als het wel makkelijk gaat?

Let nu eens op wat er naar boven komt als je dit doet. Een gevoel van intense verlangen, angst die je liever niet wilt voelen of misschien wel verdriet en ongeduld dat het er nu (nog) niet is. Het enige wat je hoeft te doen is je bewustzijn erop leggen. Kijk er maar even naar, hoe spannend dit ook is.

Wat als je alleen maar jezelf hoeft toe te staan om te ontvangen….?

Laat het ons weten in de reacties hieronder. Wie weet is jouw reactie net de inspiratie die iemand nodig heeft om verder te kunnen.

Vergeet niet om je te abonneren op mijn mailinglijst voor exclusieve e-mails over familie, gezin/relaties, liefde...en jou :)

Op jouw #mooisteleven,

Naouel

P.S. Volgen we elkaar al op Instagram? Klik hier en ik neem je mee op reis in mijn Insta Stories :)Comments


bottom of page