top of page

Waarom je negatieve gevoelens belangrijk zijn: het goud dat jou thuis brengt bij je essentie

Stel je voor…Je voelt je ontzettend rot. Je hebt nergens zin in. Je wilt het liefste helemaal niks doen, behalve in je bed liggen en rusten. Je bent doodmoe, ook al doe je voor jouw gevoel niet zo veel. Je wilt je totaal niet zo down en ongelukkig voelen, maar op een of de andere manier lijk je er maar niet uit te komen. Het voelt alsof je er geen controle over hebt. Alsof iets je tegenhoudt om op te staan.

Nu vertelt iedereen je dat je gewoon positief moet denken. Je moet je mindset veranderen. “Change your story” zeggen ze tegen je. Maar hoe hard je ook je best doet en hoe graag je je ook happy wil voelen als anderen, je krijgt het niet voor elkaar om dat blijvend te doen.

Ondertussen begin je je steeds rotter te voelen over jezelf. Je wilt anderen namelijk niet belasten met je ‘negativiteit’. Maar het lukt je ook niet meer echt om te faken en te doen alsof je happy de peppie bent.

Dear One,


Het moment is gekomen om door je emoties en gevoelens heen te gaan. Je kunt jezelf in de maling blijven nemen of je kunt naar binnen keren en je heling starten.


You see, wanneer jij vroeger als kind verwaarloosd bent en je bent niet gezien voor wie je als kind was, dan ontstaat er een diepe wond in je. Dit is de wond van “Ik doe er niet toe”, “Ik ben niet belangrijk”, “Ik stel niks voor”. Om hiermee te dealen, heb je geleerd om je ware zelf te verstoppen. Je bent geworden wie je dacht dat je moest zijn om zo te kunnen overleven.

Wanneer je het gevoel hebt dat je niks voor elkaar kan krijgen, alsof je niet de kracht hebt om de dingen te doen die je wil doen, dan is het deze wond die jouw aandacht probeert te krijgen.


In plaats van jezelf dus te manipuleren met positief denken, is het beter om naar de kern te gaan van waarom je je zo voelt. De reden is namelijk dat er een kleine meisje in jou zit die wanhopig jouw aandacht probeert te trekken om erkenning te krijgen voor hoe zij zich voelt. Maar jij vertelt haar dat ze niet belangrijk is en dat ze gewoon happy moet zijn.

Ik geloof dat we op een belangrijk punt zijn aangekomen waarin we onszelf niet langer voor de gek kunnen houden. De tijd is gekomen om wakker te worden, om onszelf te zijn en om van daaruit de wereld te dienen door onze bijdrage te leveren.


Ik wil je vragen om jezelf volledig te accepteren en te omarmen. Jouw innerlijke wonden die voor een groot gedeelte van de tijd bepalen hoe jij je voelt, hebben heling nodig. Ze willen gezien worden voor wat ze zijn. Als resultaat daarvan zal jouw denken vanzelf beginnen te veranderen. Niet omdat je ego positief denken als strategie probeert te gebruiken om te krijgen wat je wil, maar omdat je jezelf overladen hebt met liefde, compassie en zachtheid. En als gevolg daarvan je wonden geheeld zijn. En je automatisch anders gaat denken.


Mocht je samen willen werken met mij om je core wounds te helen zodat je leven kan beginnen te shiften naar iets mooiers, dan wil ik je graag uitnodigen voor een call met mij. Er zijn 2 manieren om met mij samen te werken:


  1. Via het groepsprogramma Unstoppable You! Aanstaande maandag 22-2 starten we alvast met de online kick-off. Momenteel zijn we met 5 prachtige dames. Er is nog 1 plekje beschikbaar. Mijn intentie is om dit programma met 7 vrouwen te doen. De sluitingsdatum voor dit programma is vrijdag 26 februari.

  2. Via het 1-op-1 coachingstraject True Self. Dit is een diepgaand en exclusief traject waarin ik vrouwen begeleid om op een diep niveau te connecten met wie ze écht zijn zodat ze eindelijk de rust en de vrijheid kunnen ervaren waar ze zo ongelooflijk diep naar verlangen. Voor maart open ik 2 plekken hiervoor.

Much love,

Naoual

bottom of page