top of page

Hoe Pak Je Je Leven Weer Op Na Een Scheiding?

Toen ik ging scheiden kon ik alleen maar denken: Waarom ik? Waarom moet mij dit overkomen? Om heel eerlijk te zijn, de scheiding was eigenlijk geen verrassing voor mij...


Nog voordat ik trouwde, geloofde ik dat ik het niet waard was om geliefd te worden. Ik geloofde dat er iets mis was met mij. En al voor mijn ex-man cijferde ik mezelf compleet weg voor anderen. Ik probeerde iedereen om me heen gelukkig te maken. Ik was altijd aan het geven, nooit aan het ontvangen. Ik had het zelf niet eens door.


In m'n huwelijk deed ik exact hetzelfde. Ik deed alles om m'n ex-man gelukkig te maken. En ondanks dat hij niet goed voor me was, hunkerde ik iedere dag meer naar zijn liefde. Best verwarrend eigenlijk: dat je zoveel van iemand houdt, terwijl hij je slecht behandelt. Hoe dan ook, m'n huwelijk was eigenlijk niet meer dan een reflectie van wat ik over mezelf geloofde en wat ik dacht dat ik verdiende. Ik had geen flauw idee wat liefde was.


De pijn, de extreme hartpijn, die ik tijdens m'n huwelijk en na m'n scheiding voelde heeft me wakker geschud. Dit is niet hoe het hoort te zijn: ik verdien meer, veel meer. Het heeft me geleerd dat ik m'n eigen redder ben. Het heeft me doen inzien wat voor een kracht ik bezit en hoe sterk ik ben. Het heeft me laten zien dat ik m'n eigen pijn en verdriet kan helen. Het heeft me liefde en vertrouwen in mezelf gegeven. Het heeft me doen herrijzen uit m'n eigen as. Het heeft me lagen doen afpellen die niet van mij zijn, maar van m'n moeder en iedereen die mij probeerde te leren wie en wat ik moest zijn. Het heeft me afscheid leren nemen van mensen die m'n tijd en energie niet waard zijn. Het heeft me afscheid do

en nemen van drama en negativiteit. Van plaatjes die niet echt waren, maar alleen bestonden om de buitenwereld te laten zien dat ik het ook had gemaakt. Het heeft me thuis gebracht bij mezelf. Bij m'n kern. M'n essentie. Het heeft me geleerd dat ik wijsheid bezit. Het heeft me alles gegeven waar ik ooit om heb gevraagd: rust, veiligheid, stabiliteit, vrijheid, geluk, échte liefde. ZIJN.


Dus waarom moest mij dit overkomen? Uit liefde voor mij, opdat ik mag herinneren wie ik écht bent.


Het leven geeft je altijd wat nodig is voor je eigen groei.


Veel Liefs,


Naouel

She Inspires


PS: Heb jij al je kaartje voor de Circle "Vrede Met Je Verleden"? Hierin laat je alles en iedereen achter die jou niet meer dienen en win je je eigen kracht terug!

Comments


bottom of page